+31-628533664

De Practitioner Opleiding

De EMMETT Technique Practitioner-training is bedoeld voor gekwalificeerde medische professionals en complementaire therapeuten die geïnteresseerd zijn in het uitbreiden van hun vaardigheden. Alle therapeuten worden aangemoedigd om hun bestaande praktijk te verbeteren door de EMMETT-techniek te integreren met hun eerdere training. Ook bewegingsspecialisten zoals Pilates-instructeurs, yogadocenten en personal trainers en coaches voelen zich zeer aangetrokken tot deze opleiding. Niet-therapeuten zijn ook van harte welkom om deel te nemen, aangezien er geen vooropleiding vereist is.

De cursus is verdeeld in tweedaagse leerblokken, genaamd Modules, met in totaal 6 Modules verspreid over 11 dagen. Materiaal dat in de vorige module is behandeld, wordt herhaald voordat nieuw werk wordt aangeleerd.

Dit zorgt ervoor dat alle deelnemers up-to-date zijn en klaar zijn om nieuw materiaal te leren. Modules 1 & 2 duren elk één dag en worden altijd als een tweedaags blok gegeven. De totale cursus bestaat dus uit 11 dagen.

Na elke 2-daagse module is er ongeveer 6-12 weken tijd voor zelfstudie, voor oefenen met elkaar, voor toepassen van de geleerde technieken in de praktijk met het opdoen van ervaring.

Op de laatste dag van de practitioner opleiding, tijdens de review van Module 6, is er een optionele schriftelijke en praktische beoordeling. Er wordt een certificaat van bekwaamheid uitgereikt wanneer een voldoende is behaald. Dit kwalificeert de deelnemer als een “EMMETT Techniek Practitioner”. Beoordeling is optioneel. Indien de deelnemer niet wordt beoordeeld, wordt een certificaat van deelname verstrekt.

Optioneel: Practitioner Dag, die meestal direct volgend op de review 6 dag wordt aangeboden en waar de geleerde moves en releases uit module 1-6 geïntegreerd worden. Een mooie overgangsdag van de modules naar de EPs

Na het behalen van het Practitioner Certificaat kan tevens vermelding op de website onder therapeuten plaatsvinden.

Na het behalen van het Practitioner Certificaat wordt er van de therapeut verwacht dat er jaarlijks minimaal 1 dag aan nascholing in EMMETT Techniek wordt gedaan. Dat mag elke EMMETT dag zijn, bv. ook een korte cursus van EMMETT voor dieren.

De Practitioner Opleiding is KTNO geaccrediteerd (382 SBU, 13,5 ECTS)

De EPs, verbreding en verdieping.

EMMETT Techniek voor gevorderde therapeuten: na het volgen van de volledige basisopleiding (Module 1 t/m 6) bestaat de mogelijkheid om te vervolgen met de  EMMETT Advanced Practitioner opleiding (EP 1 t/m  EP 6).

Er zijn zes twee-daagse EP modules. Tijdens EP6 is er een optionele schriftelijke en praktische beoordeling. Er wordt een certificaat van bekwaamheid uitgereikt wanneer een voldoende is behaald. Dit kwalificeert de deelnemer als een “EMMETT Techniek Advanced Practitioner”. Dit (genummerde) certificaat wordt namens Head Office Australia door de senior instructeur uitgereikt.  Beoordeling is optioneel. Indien de deelnemer niet wordt beoordeeld, wordt een certificaat van deelname verstrekt.

De Advanced Practitioner Opleiding is KTNO geaccrediteerd (381 SBU, 13,5 ECTS)

 • Opleidingsdagen en tijden:

  De opleidingen worden op afwisselende dagen gegeven, in verschillende regio’s in Nederland en België. Elke opleidingsdag duurt van 9 tot 17 uur. Inschrijven kan via de mail of inschrijflink bij de betreffende instructeur. Het is prima mogelijk om te wisselen van instructeur. Inschrijven gaat per module of EP.

  Zie voor data en locaties het Module overzicht onder Opleidingsdata.

 • Docenten:

  De opleidingen worden gegeven door docenten-instructeurs. Zie onder docenten. Ook Ross Emmett zelf geeft nog wel eens in Nederland een module of EP.

 • Tarieven 2022:
  • Module 1&2 € 420,-
  • Module 3 t/m 6 € 380,- per module
  • Review dag € 190,-
  • Practitioner Day € 210,-
  • EP1 t/m EP6 per EP € 420,-

  Voor het herhalen van een Module en Tutor Dag geldt een korting van 50%. Voor herhaling van een EP geldt ook een korting van 50%.

Copyright © 2024 Emmett Technique. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.