+31-628533664

Docenten

Ross Emmett

Van de ontdekker en ontwikkelaar van deze methode leren

Ross Emmett is af en toe nog op reis in Europa, om zijn leerlingen nieuwe technieken, nieuwe volgorden en methoden te leren. Hij geeft m.n.  speciaal de voortgezette Modules EP1 (EMMETT Professional Level 1), EP2 (Emmett Professional Level 2) en verder t/m EP6 en andere speciale dagen. Ross Emmett deelt zijn ervaringen en kennis met zijn leerlingen en gaat intensief in op hun vragen. Sinds ongeveer 2017-2018 is Ross zijn kennis aan het overdragen aan enkele speciaal geselecteerde senior-instructeurs die zijn werk zullen gaan voortzetten.

Voor de mensen die een keer een module van Ross zelf willen meemaken, verwijzen we naar de Australische website. Zie hieronder, klik op de vlag.

Regula Scherrer

Regula (Regi) Scherrer (Zwitserland) heeft ruim 20 jaar in Australië gewoond en gewerkt. Zij was daar bovendien een veelgevraagd Bowen-instructeur. Daarvoor was zij werkzaam als verpleegkundige, waarmee zij een gedegen kennis van anatomie, fysiologie en pathologie (theoretisch en praktisch) heeft opgebouwd.

Intussen heeft Regula Scherrer zich talrijke andere therapievormen eigen gemaakt, waaronder voetzoolreflexzone massage, Shiatsu, lymfdrainage, massage, Bowen-therapie en de EMMETT Techniek. Regula Scherrer is EMMETT Techniek senior-instructeur en geeft in haar lessen steeds blijk van haar grote theoretische en praktische kennis en vaardigheden, welke zij doorgeeft aan haar leerlingen. Zij laat haar studenten in een warme omgeving werken, waarbij zij tevens stimuleert het beste uit henzelf te halen. Met acceptatie voor de soms enorm verschillende achtergronden en niveaus van deze leerlingen (waaronder, artsen, fysiotherapeuten en ander zorgprofessionals). Regula Scherrer geeft les in vloeiend Duits, Engels, Italiaans, Frans en begrijpt het Nederlands uitstekend. Zij is door Ross Emmett als senior-instructeur aangewezen voor de EMMETT Techniek, EMM-Tech, en TBT101 (Tom Bowen Therapie) voor Zwitserland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, en Frankrijk.

Nadat ik Ross Emmett gedurende mijn langdurige verblijf in Australië als, therapeut, collega en docent-leraar heb leren kennen, ben ik heden ten dage weer in mijn geboorteregio werkzaam. De vele positieve resultaten die ik in mijn bloeiende praktijk als Emmett-practitioner terug hoor en zie, vervullen me met diepe vreugde. Deze wonderbaarlijke methode motiveert mij de Emmett Techniek in Europa te verspreiden en toekomstige gebruikers en therapeuten door de eenvoudige toepassingen en integratie in andere therapievormen met verbluffende resultaten, enthousiast te maken.

Ik verheug me er nu al op u op deze reis te mogen begeleiden.

Anneke Loode

Anneke studeerde Fysiotherapie in Groningen en haalde het diploma in 1991. In 1999 rondde ze de opleiding af aan de Opleiding Orthopedische Manuele Therapie te Delft. In 2001 kwalificeerde ze als Bowen Therapeut en in 2008 als Emmett Therapeut.

Anneke heeft haar klinische ervaring opgedaan in verschillende particuliere praktijken in Nederland en Engeland en had van 2000 tot 2013 haar eigen praktijk in Engeland. Ze begon met lesgeven in De Bowen Techniek in 2003 door haar eigen school op te zetten.

Ze werd EMM-Tech tutor in 2011 en is EMMETT Instructeur sinds 2013, senior-instructeur sinds 2017 en doceert alle EMMETT modules.

De combinatie van kennis en ervaring in de reguliere en de complementaire sector draagt bij aan haar doel om deze sectoren dichter bij elkaar te brengen en therapeuten de mogelijkheid te bieden een nog betere, nog completere en nog meer patiënt gerichte behandeling te kunnen geven. Ze heeft in Engeland gewoond en gewerkt tussen van 1996 en 2013 en is toen verhuisd naar Lanzarote om in juni 2015 weer terug te keren naar Engeland.

Anneke geeft les in Nederland, België, Engeland, Kroatië, Slovenië. Daarnaast werkt ze in The Portland Physiotherapy and Sports Injury Clinic in East Grinstead waar ze alle modaliteiten in haar pakket geïntegreerd toepast.

Naast haar werk houdt ze van volleyballen, wandelen, het liefst bij een berg omhoog, lezen en schrijven.

Haar motto in het leven, het behandelen en het lesgeven:

The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away

Pablo Picasso

Judith van de Camp

Judith was al een dierenvriend toen ze heel jong was; het bezitten van honden en paarden en het observeren van hun gedrag en bewegingen is haar passie. Een van haar honden, een Jack Russell, raakte gewond en had een dwarslaesie. Ze leerde een aantal technieken om hem te helpen genezen. En na een paar dagen kon hij weer staan. Dat was een wonder volgens de neurochirurg. Sindsdien is de interesse en nieuwsgierigheid naar het bewegingsapparaat van de dieren alleen maar toegenomen. In 2013 hoorde ze over de humane EMMETT Techniek en had hier zeer goede ervaringen mee. Judith runt haar eigen praktijk, waar ze mens en dier behandelt.

Daarnaast geeft ze momenteel les in Nederland, België, Kroatië, Slovenië, Spanje, Frankrijk, USA en Canada.

 “It is not the time spent or the number of move used. It is the best outcome for the client that takes precedence.”Ross Emmett

Monique Bouwman

Een goede balans maakt dat je je prettiger voelt, lekkerder in je vel. Staat u midden in het leven en geniet u ervan? Ongeacht het antwoord ben je hier aan het juiste adres. We hebben allemaal wel eens een periode dat het minder gaat, of dat je het verdient om aandacht aan jezelf te besteden. En als je niet lekker in je vel zit, merk je dat verstoringen in je lichaam zich opstapelen. Je raakt uit balans.

Een verstoring van dat evenwicht kan grote gevolgen hebben. Er kan slapeloosheid optreden, je kunt humeurig zijn of sneller geblesseerd raken.

Het is dus heel belangrijk om die balans in je leven te bewaken. Monique is een ervaren practitioner die met veel plezier de EMMETT Techniek onderwijst en de waarde van deze complementaire therapie deelt.

Copyright © 2023 Emmett Technique. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.