+31-628533664

Ross Emmett

Ross is een dynamische en unieke therapeut. Hij ontwikkelde de EMMETT-techniek tijdens zijn jonge jaren, geïnspireerd door een diverse mix van levenservaringen, banen en hobby's, waaronder een passie voor dieren. Hij blijft tot op de dag van vandaag de techniek ontwikkelen en evolueren.

Hij is een gediplomeerd instructeur van Therapeutische Massage sinds 1983 en was 8 jaar senior instructeur van Bowen Therapy.

De techniek die Ross ontwikkelde, wordt algemeen erkend als een zachte, veilige en eenvoudig toe te passen spierontspanningstherapie, gebaseerd op inzicht in de reactie van het lichaam op lichte aanraking.

Ross heeft een zeldzaam en speciaal talent om de complexe reacties in de verschillende spierketens te herkennen, zijn behandeling daarop aan te passen en te weten wat er op dat moment nodig is om te doen, zodat de behandeling op elke individuele klant is afgestemd. Deze 'Chameleon Approach' is al lang het grote succes in de EMMETT-techniek en levert keer op keer uitstekende resultaten op.

Vaak geprezen als een 'begaafd genezer', een label dat Ross afwijst door te zeggen: "Ik merk gewoon dingen op die andere mensen niet zien; Ik heb manieren gevonden om het zelfcorrigerend vermogen van het lichaam te stimuleren en als therapeut heb ik dit inzicht kunnen gebruiken om mensen te helpen. Ik werd aangemoedigd om dit met anderen te delen, zodat zij hetzelfde konden doen. Ik ontwikkelde wat nu wordt onderwezen als de EMMETT-techniek - om de informatie wereldwijd te verspreiden om zo veel meer mensen te kunnen helpen dan ik alleen zou kunnen bereiken." Er zijn nu wereldwijd tienduizenden mensen opgeleid in de EMMETT-techniek.

Cruciale ervaringen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van EMMETT Techniek:

Hoe het allemaal begon…

De EMMETT-techniek ontstond voor het eerst als een middel voor Ross om zieke en noodlijdende dieren te behandelen. Ross heeft altijd voor dieren en voor hun welzijn gezorgd. Zijn ervaringen in het werken als dierenverzorger, succesvol trainer en fokker van honden, Australian Dog Obedience Judge hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de methode. Ross ontdekte ook dat zijn methode niet alleen bij dieren, maar ook bij mensen werkte.

Aan de slag - Werken in lichaamswerk als massage- en oefentherapeut met drukke klinische praktijken in Mt Isa (1981-1999) en Townsville, Australië (1999-2008) gaf Ross de kans om de techniek verder te ontwikkelen. Ross Emmett ontwikkelde een reputatie voor het behalen van snelle, effectieve resultaten bij zijn cliënten. Zijn drukke praktijk in Mount Isa behandelde gemiddeld 100 mensen per week.

Australische Outback - Vanwege zijn ligging in de Australische Outback, waren zijn klanten in de loop der jaren vaak mensen van mijnen en rundvee fokbedrijven die honderden kilometers verderop lagen. Ze hadden beperkte toegang tot therapie en beperkte tijd voor behandeling. Het bezoek aan de stad moest deze cliënten zowel onmiddellijke verlichting als blijvend comfort bieden, omdat ze geen vervolgbehandelingen konden krijgen.

Tijd om les te geven - In 1983 begon Ross met het lesgeven van massagetherapie en heeft sindsdien vele andere modaliteiten onderwezen, waaronder Bowen therapie. Door de steun van andere beoefenaars, en in het bijzonder de aanmoediging van een arts in Townsville, begon hij zijn eigen techniek te onderwijzen, nu algemeen bekend als de EMMETT-techniek.

Ross en de ‘Chameleon Approach’ - Ross' jaren in de Australische outback hebben hem gevormd tot wat hij een 'beetje ruig' noemt - openhartig, direct en een beetje ruw aan de randen; de internationale media hebben hem de 'koloniale cowboy' genoemd. Ross beschrijft zichzelf als een "kameleon", die de behandeling aanpast aan de specifieke behoeften van elke cliënt.

Met dank - Dankbaarheid voor de resultaten van zijn aanpak worden gereflecteerd in de vele positieve testimonials, die Ross gedurende de jaren ontving, niet alleen van cliënten, maar ook van Emmett practitioners.

Ross' verzameling brieven en bedankjes is, simpelweg geweldig; hij krijgt vaak verwijzingen van artsen en specialisten, om patiënten te helpen die bij anderen geen resultaten hebben kunnen krijgen. Ross hecht veel waarde aan deze verwijzingen en waardeert de mogelijkheid om samen te werken om een ​​positief resultaat voor de cliënt te bereiken.

Toewijding aan delen - Ross blijft door Australië en de wereld reizen, geeft lezingen en houdt seminars en workshops om zijn eigen unieke inzicht in lichaamswerk en de EMMETT-techniek te delen.

Copyright © 2024 Emmett Technique. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.